Vad passar bra att dricka till löjrom?

Något som är ganska populärt, det är löjrom. Ofta används denna lyxiga råvara till förrätter av olika slag. Du kan hitta bra löjrom på Löjromsexpressen. Men vad ska man då dricka till detta? Mycket handlar om vad för slags löjromsrätt du gör samt vad du själv tycker om. Champagne är ett vanligt val. Välj då gärna ett som lyfter smaken på löjrommen.

Ett annat tips är annars vitt vin. Det får gärna då vara ett vin med en mild, gärna brödig ton med fin mineralitet som lyfter smaken på rommen. Undvik viner som har en för dominerande smak och välj bort rödvin helt.

Ett medelfylligt vin av druvan Sauvignon Blanc, som har lite syra, är ett bra val.

Olika vita viner som passar bra

Ska du servera råraka med löjrom och crème fraiche så passar det utmärkt med ett  torrt mousserande vin med en frisk syra eller ett Riesling från Australien. 

Till den klassiska löjromstoasten är det perfekt att välja ett  mousserande vin eller en Cremant från Frankrike. Eller varför inte en Cava från Spanien?

Öl som passar med löjrom

Det går även att dricka öl till löjrommen. Om du serverar snittar med löjrom, med crème fraiche, rödlök och kanske lite dill så passar det att servera en ljus lager med låg till medelbeska, veteöl, eller ljus belgisk ale med låg beska och syrlig smak.

Drick vad du gillar

Det är inte ett måste att dricka det vi rekommenderar, utan det går så klart att dricka vad du vill till din löjrom!

 

18 Jan 2023