Välja rätt kompressor

Något som kan vara bra att ha, det är en tryckluftskompressor. Det eftersom att den har många användningsområden. De kommer i många olika storlekar och storleken i sig avgör vad du kan använda den till. Du kan använda mindre varianter för att pumpa cykeldäck och kontrollera däcktrycket till att välja en större för att driva kraftfulla maskiner och tryckluftsverktyg med. Till din kompressor kan det vara bra att ha ett kompressorblock. Det kan du hitta hos Verkstad-Experten. De har även dieselpumpar.

Välja kompressor för hemmabruk

Ska du köpa en kompressor att ha hemma, så finns det lite olika varianter att välja mellan. Du kan till exempel satsa på en smidig, bärbar variant so du ta med dig ut i båten, husvagnen, till sommarstugan med mera. De passar bra för att göra enklare saker som att  pumpa badleksaker, cykel- och bildäck. 

En annan variant är den som är liten till mellanstor, som passar för dig som vill kunna använda tryckluft till lite olika saker. Denna kan du ha för att blåsa rent med, pumpa upp med eller för att spika lister och panel med.

Ska du göra större och tyngre arbeten så kan det vara bra att välja en större och mer kraftfull kompressor. 

När du väljer din kompressor, fundera då på saker som lufttankens storlek, angiven luftmängd och strömtillgång. Kika även på storleken, ljudnivån samt om den har tillbehör och verktyg du kan ha nytta av. 

18 Apr 2023