Varför är det viktigt med ergonomi i skolan?

Ergonomi i klassrummet har stor betydelse för lärmiljön. Det påverkar elevernas fysiska hälsa, deras komfortnivå och aktivitetsutvecklingen. Det är därför det rekommenderas starkt att använda lämpliga möbler när klassrummen designas. På www.cadiform.se finns det ergonomiska skolmöbler för både elever och lärare. 

Den fysiska elevkomforten i klassrummet är avgörande eftersom att eleverna tillbrngar många timmar i skolan, sittande vid sina skrivbord eller skolbänkar. Men faktum är att många elever, trots att skolan är deras arbetsplats, inte får möjlighet att arbeta med möbler som passar deras ålder och längd. Det är därför ergonomin i klassrummet är av stor betydelse för lärmiljön.

Viktigt investera i bra skolmöbler

Skolor uppdaterar regelbundet sina planeringsstudier och pedagogik för att möta de nya utbildningsstandarderna. Ergonomin i våra skolor lämnar dock en hel del övrigt att önska och idag möblerar många av dem med grundskolestolar, skrivbord och stolar; skolor borde vara mer medvetna om att detta är en av de mest avgörande delarna för lärandemiljön. Skolmöblerna måste anpassas efter eleverna, tillåta deras rörelse och hjälpa dem att få en bra hållning när de sitter. Alla dessa faktorer har en viktig effekt och eleverna kan få stor positiv utveckling och lärande.

Skolstolar är avgörande för att ge eleverna en ergonomiskt hälsosam hållning; och framför allt bör vi tänka på att barn och unga växer konstant, att de har olika höjd och storlek. Eleverna ska sitta med fötterna stadigt på golvet och ryggen mot ryggstöden.

20 Feb 2023