Att hitta rätt yrke

Att jag blev bartender, det var egentligen en ren slump. När jag var yngre hade jag helt andra planer. Från början var det nog pilot, eller sopbilsförare, ha ha, men sedan när jag började plugga var jag inne på att bli antingen cnc operatör på mekanisk verkstad, som på Axido, eller civilingenjör. Men så valde jag att ta ett sabbatsår och dra utomlands. Där kom jag i kontakt med en bartenderutbildning och ja, resten är historia. 

Det är inte lätt det där med att hitta rätt yrke. Som barn har man ju ofta stora planer eller drömmar och det är bra. Man har ju då hela livet framför sig. Det står en fritt att bli vad man vill. Sedan är det inte alltid det blir så, men ändå.

Det går alltid byta karriär

Något många tänker om de inte trivs med sitt jobb, är att det är kört. Men det är inte det. Det går alltid att byta jobb eller yrke med för den delen. Visst kanske det inte är läge skola om sig om man kommit upp i åren, men man brukar oftast redan ett par år in i ett visst yrke märka om man vill byta eller inte. Det går ju utmärkt att skola om sig, även om man är 30 + så väl som 40 +. 

Om du känner att du vill göra något annat än vad du gör idag eller om du är arbetslös, satsa på att plugga!

29 Apr 2022