Att tänka på vid valet av elverk

Det är inte fel att ha ett reservelverk hemma för olika saker. Det finns idag många olika sorters modeller som drivs på olika sätt. Det finns dieselelverk, bensinelverk och mycket mer. Om du vill att det ska vara ett back up elverk för större saker så är det bra att välja ett dieselverk. Ett dieselelverk används ofta som stationär kraftkälla men de går att flytta runt vid behov tack vare hjulen. De är ofta större och ger mer kraft. 

Välj ett reservelverk som överensstämmer med dina behov

Vad för slags elverk du ska satsa på beror helt och hållet på vad du ska ha den till. Är det så att du behöver ha med den ut på campingen eller ska den stå i garaget och driva stora maskiner?

Kapaciteten på elverket avgörs av vilka elektriska utrustningar du vill kunna använda under ett elavbrott, eller när du behöver ha extra el. I enklare fall, när du till exempel bara behöver driva en enfasig cirkulationspump, är valet ganska enkelt. Har du två- eller trefasiga apparater som behöver reservel måste även reservelverket vara trefasigt och då ökar komplexiteten betydligt.

Behöver du ha samma sorts ström som finns i kontakterna i huset, så är det bra att välja ett intverterelverk. Det bästa är att du listar vad det är du behöver göra med ditt elverk och sedan prata direkt med försäljare om dina behov, så kan de hjälpa dig med att göra rätt val av elverk.

30 Oct 2020