Bli av med din ölmage

Är det så att det kanske har blivit ett par många besök i puben och lite mycket öl ett tag? Du kanske har fått en ölmage? Det går faktiskt att jobba bort den, på ett enkelt sätt. Det är bara att se till att fokusera och bestämma dig. Mat, träning, kosttillskott från Fitline och en del andra saker kan göra att du blir av med din mage. Det som det främst handlar om är att du måste göra något åt de livsstilsfaktorer som ligger bakom bukfetman.

Gör en förändring av ditt liv

Kolhydrater är inte så bra för kroppen, i alla fall inte de snabba kolhydrater som kommer av godis, kakor, läsk, kraftigt förädlade sädesprodukter och andra kolhydratrika livsmedel. De för att blodsockret skjuter i höjden. Det påverkar kroppens hormoner och gör att fettdepåerna på magen blir större. Ta bort alla sockerbomber och minska även på pasta, ris, potatis och bröd och istället äta mer grönsaker.

En annan sak som påverkar magen är alkoholaktiga drycker som öl, vin och sprit. Det beror på att alkohol ör ett giftämne som ökar kroppens produktion av stress hormonet kortisol.  All kaloriöverskott kan sätta sig på magens fettdepåer. Så dra ner på ditt alkoholintag. Skippa att dricka vardagar och gör det bara på helgen och då i måttliga mängder.

Se sedan till så att du inte får för lite träning. Det är nästan omöjligt att få bort fett från magen om man inte tränar och utnyttjar varje tillfälle i vardagen att förbränna lite extra kalorier.

 

13 May 2019