Har du svårt att sova?

Har du svårt att sova? Ett sätt att lösa det på, det kan vara att ta receptfria sömntabletter. På FitnessFrank kan du läsa mer om dem samt jämföra olika sorter. Sedan finns det andra saker dui kan testa, för att försöka göra det lättare att somna och sova gott hela natten. Bland annat är det bra att försöka ha regelbundna tider. Att du lägger dig och går upp samma tid, varje dag. Det oavsett om det är vardag eller helg. Se även till att låta bli alla typer av skärmar 60-90 minuter före du ska sova. Ljuset från skärmarna har enligt nya studier visat sig påverka frisättningen av melatonin vilket gör att det kan ta längre tid att somna och sömnkvaliteten försämras.

Fler bra sömtips

En annan sak du kan testa är att om du inte somnar på 20 minuter, gå upp en stund. Gör något annat och försök lite senare. Gör även sömnförberande rutiner, som att varva ner genom att ta ett bad, lyssna på ljudbok eller ta en kopp te. Se även till att undvika saker som gör dig pigg. Socker och koffein har en uppiggande effekt som gör att du kan ha svårt att somna. Detta gäller även alkohol.

Se även över saker du oroar dig över, och ofta grubblar på då du inte kan sova. Om det är ekonomiskt, känslomässigt eller annat och försök lösa det. Mindre oro kan göra du somnar lättare.

14 Jan 2022