Hur blir man av med sin ölmage?

Det är inte ovanligt att man som man kan ha en ölmage. Detta beror inte bara på att man druckit för många öl, utan det har att göra med att man har för mycket underhudsfett i förhållande till sin muskelmassa. Det kan även kallas putmage, och även kvinnor kan så klart ha detta. 

En del har helt enkelt för mycket fett de bär runt på eller för lite muskelmassa. Ofta är det en kombination av detta. För att bli av med det, så är det bra att börja träna en del. Du kan då även satsa på ett bra tillskott, läs mer här. 

Vad är underhudsfett och hur blir man av med det?

Direkt under vår hud, sitter det så kallade underhudsfettet. Det är en energireserv vi har och det är ofta detta som ökar om vi äter för mycket. När man går ner i vikt är det detta som försvinner.  Det lagras olika på olika kroppar, som på mage, rumpa, lår och så vidare. Bränner man mer fett, genom träning och mindre mat, så försvinner underhudsfettet från områdena.

För att få en tvättbräda eller en platt mage behöver du först och främst ha en viss mängd av muskelmassa, och därefter behöver du bränna bort tillräckligt mycket av det fett som ligger lagrat ovanför musklerna. Det sistnämnda gör du genom att ligga på ett kaloriunderskott.

Så, för att bli av med ölmagen så ska du minska underhudsfettet, bevara/öka muskelmassan. Det görs genom att äta mindre och träna mer!

6 Sep 2021