Huskurer mot halsbränna

Om du inte har Gaviscon hemma, som egentligen är det bästa för att lindra halsbränna, så finns det en del huskurer du kan testa. Vi kan inte garantera att de funkar, utan du får prova! Men, var smart att även köpa Gaviscon, så att har det nästa gång!

Ett bra sätt att motverka halsbränna sägs vara att ta bikarbonat. Blanda ½-1 tesked bikarbonat i 2 dl vatten och drick så fort du får känningar i bröstet eller i halsen. Men var försiktig med att ta strax innan eller till måltid eftersom matsmältningen är beroende av den sura magsyran.

Det kan även lindra med vissa frukter, som kiwi och banan. Det är dock ett måste att de är väldigt mogna!

Fler bra huskurer

En huskur som kan hjälpa mot en mängd olika besvär, det är att använda äppelcidervinäger. Det kan stimulera magsyran och stärka matsmältningen som ofta minskar flera typer av magbesvär. För vissa kan det dock få motsatt effekt och ge ökad irritation i halsen.

Ytterligare ett hjälpmedel som länge använts mot halsbränna och magbesvär, det är ingefära. Du kan äta den rå, ha den i mat eller dricka som te genom att lägga det i uppkokat vatten och låta det dra i några minuter.

Du kan även testa att dricka kamomillte. Drick en kopp på kvällen för en lugnare mage och bättre sömn. Även bra för att lugna tarmen. Den ger dig även avslappnad effekt mot stress.

19 Nov 2021