Köpa mig en begagnad bil

Jag har funderingar på att skaffa mig en till bil, en begagnad sådan, som kan vara bra att ha. Vi är ju två i hushållet och har bara en bil som det är nu. Frugan min har nyss fått jobb som kräver pendling och det gärna med bil. Då blir det ju att hon tar bilen och jag får ta bussen till jobbet. Inte direkt så kul. Jag avskyr egentligen att köpa bil. Jag vet inte alltid vad det är man ska titta efter. Vill ju inte ha en bil som går sönder direkt eller som behöver partikelfilter tillsatser direkt eller så. Men har kikat lite på nätet nu, efter råd och hittade lite. Tänker jag delar med mig av det jag hittade, fall även nån av er ska köpa bil.

Tips för att köpa begagnad bil

Jag hittade i och för sig en massa bra listor på nätet men detta är vad jag snappade upp av dessa råd jag läste. Dels är det viktigt att välja rätt modell av bil och att specifiera sina krav på vad det är för bil man vill ha. Sedan ska man studera bilannonser på nätet så att man får en bra överblick. 

Man ska även kolla på bilen och så klart provköra den. Det går att köpa hos bilhandlare och hos privatpersoner, men det verkar som att det är bäst att köpa hos bilhandlare. 

Att undersöka bilen är bra med, ta med en bilkunnig person om man inte har rätta kunskaperna själv. 

Sedan ska man kolla dokumentation, ägaren, servicebok, samt se till att få kvitto på köpet.

17 Jun 2019