Olika former av transportutrustningar

Som bartender pratar man mycket med många och det om en massa olika saker. Pratade häromsistens med en om transportutrustningar. Transportutrustningar kallas tydligen även för conveyor system. Dessa finns på en massa platser. Det är allt från verkstäder, fabriker, tillverkning, samt att såna finns ju även på flygplatser. Tänk på de band man ska rulla genom sitt handbagagae i till exempel. Jag glömde dock fråga om bagagebandet är inom denna kategori eller inte, men det är ju ett form av rullband och transportutrustning, eller hur?

Det som är bra med att använda såna här är ju att det inte behövs lyftas eller bäras för hand. Man skjuter fram det eller så går det via en automatisk grej. Det gör att många slipper skada sig i jobbet om man använder dessa. 

Var köper man transportutrustning?

Transportutrustning finns att hitta på flera ställen. Men han jag pratade med föreslog ett bra företag som heter Vecto. De har tydligen en massa olika såna rullband och conveyor system och allt vad det nu heter. De kan tydligen leverera kundanpassade transportsystem. Bland annat har de rullbanor, kedjebanor, kedjebanor, bandtransportörer samt en massa mer. Sedan tror jag ju även på att man bör tänka ergonomiskt för övrigt, inte bara med transportutrustningar. Det gäller ju inom de allra flesta yrken idag att man bör tänka på det. Oavsett om man jobbar i fabrik, på kontor eller i bar som jag. Vi har smarta vagnar för öltunnor med mera till vår hjälp som exempel.

 

 

3 Jun 2019