Var rädd om kroppen din

Det är många som slarvar med att tänka sig för när det gäller sin kropp, det genom att hantera tunga saker manuellt. Att bära öltunnor eller vintunnor, utan hjälp, det kan slita på ryggen och den övriga kroppen. Inom många jobb idag är det vanligt att man måste lyfta eller förflytta tunga saker. Det är bra att se till att ha hjälpmedel för detta och inte göra det på egen hand. Är det så att du jobbar med tunga saker och har behov av bra hjälpmedel, läs mer här. Där finns smarta rullband, samt transportutrustningar. 

Även den som sitter på kontor kan slita ut kroppen, om man inte har ett ergonomiskt tänk. Så det gäller att se över ergonomin, oavsett vad du har för arbetsplats. 

Hjälp med lyft av tunga saker

Om du besöker Vecto, så har de bra saker för arbetsplatsen. Hos dem hittar du bland annat olika transportsystem och rullband. Dessa saker är bra för de arbetsplatser där det annars är tunga lyft med mera. Att lyfta på egen hand är inte så bra, då det ökar risken med skador. Ergonomi är för bra att tänka på oavsett yrke. Att sitta rätt, stå rätt, lyfta rätt, ha rätt sorts hjälpmedel, det är som sagt viktigt. Det ni kan göra är att satsa på att ha olika ergonomiska hjälpmedel. För hjälp med att få fram vad ni behöver, anlita en ergonom som kan gå över er arbetsplats.

18 Sep 2020