Viktigt att välja rätt sorts vinsch

En vinsch, det är helt enkelt en slags draganordning, som hjälper till om du ska lyfta eller flytta något tungt. Idag finns det grymt många olika modeller av dem, som ska sitta på olika ställen eller som du kan använda separat. Det finns de som ska sitta på båtar, på bilar, på en ATV och så vidare. Om du ska köpa en vinsch, satsa gärna på warrior vinschar

Att på egen hand, lyfta eller flytta tunga saker, det är ibland helt omöjligt. Då är det bra att ha en vinsch som hjälper till. Dock är det extremt viktigt att välja rätt sorts vinsch, som klarar av den vikt du har tänkt att vinscha. 

Innan du bara köper dig första bästa vinsch, så kan det därmed vara bra att läsa på mer om de olika varianter som finns. 

Välja rätt storlek på din vinsch

En vinsch kommer alltid med en dragstyrka som det heter. Denna anges alltid pounds, eller lbs. För att få fram hur många kilo det är, så är det bara att halvera lbs-talet för att få fram kilo. Den vikt som en vinsch har klassats till, det är helt enkelt den vikt som vinschen i sig klarar av att dra, det på en singellina på trummans första lager.

Tänk på att du måste ta vissa saker i beaktning så som vad du ska vinscha, hur omgivningen ser ut där du ska göra det samt underlaget. 

8 Jul 2022