Viktigt ge vattenvana till dina barn

En del barn, de älskar att vara i vatten redan då de är små, medan andra, de gallskriker så snart du tar ner dem i en badbalja. Men det är viktigt att alla barn får en vana vid vatten, redan i en tidig ålder. Det är bra att lära dem att trivas i vattnet samt att de även respekterar vattnet. Det kan vara en god idé att tidigt börja med babysim. Lite äldre barn, de brukar gilla att besöka en vattenlekplats. Sedan finns det även andra sätt att införliva vatten i barnens liv. 

När barnet precis fötts, så är det bra att ha skaffat just en badbalja. Dels för att hålla ditt barn rent, men även just för att de ska få en vattenvana.

Öva på olika sätt i vatten

Ju större barnet blir, desto mer avancerade vattenövningar går det ju att göra. Från att delta i babysim så kan de gå vidare med att gå i vanlig simskola. Där brukar de få lära sig alla viktiga delar med att simma samt ha respekt för vatten. 

Just att lära barn simma, det är livsviktigt. Idag finns det dessvärre till och med vuxna som inte kan simma och som är rädda för vatten. Som tur är finns det även simskolor för dem. 

När ni vistas nära stora vatten, som sjöar, hav med mera, ha flytväst på barnen, både på bryggan och i båten.

18 Oct 2022